Двоен празник в Симитли на Рождество Богородично

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Симитличани отбелязват днес двоен празник – Рождество на Пресвета Богородица и на града. По традиция рано сутринта стотици миряни посетиха храм „Рождество Богородично“, където бе отслужна Божествена света литургия. Малки и големи дойдоха до църквата, за да се помолят и да запалят свещ за здраве. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов беше един от тях, тук бяха председателят на Общинския съвет - Владимир Христов, зам.-кметовете Евгения Георгиева и Юлиан Мишев, общински съветници и кметове на населени места в общината.

Всяка година Симитли почита и предците си, освободители на родния край и родна България. Ръководството на Общината, кметове на села и много граждани положиха венци на признателност на паметника „Лъвчето” в двора на църквата и преклониха глава пред подвига и героизма на освободителите. Тази година празничният ден премина без празнично шествие и без празнична програма заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини