Банскалията Тодор Малчов завоюва Балканската купа по ски бягане в Гърция

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Отлично се представи ски бегачът от Банско Тодор Малчов, който спечели Балканската купа в Гърция. Стартът от престижната надпревара по ски бягане се проведе във Флорина. Състезанието бе в две дисциплини - 10 км бягане с ролкови ски класически стил и 10 км свободен стил.

В стартовете взеха участие елитни състезатели от всички балкански страни. България беше представена от състезателите на Ски клуб „Банско” - Тодор Малчов и Даниел Пешков. Малчов спечели и двете дисциплини, което му донесе и шампионската титла. Даниел Пешков се качи на стълбичката на победителите в свободния стил с трето място.

Веднага след победите в Гърция състезателите на СК „Банско” ще се борят за титли в предстоящото Държавно първенство на Юндола през следващия уикенд. Треньорът Елена Петакова очаква отлично представяне на своите състезатели.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини