Пожарът в Купола е умишлен, задържан е подпалвачът

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Пожарът в емблематична сграда в Благоевград - Купола, е умишлен, съобщиха от прокуратурата. За палежа е задържан 43-годишен мъж. Той е арестуван на ГКПП-Калотина след 8-часово национално издирване.

Подпалвачът е бил посетител в едно от нощните заведения в Купола. Там се скарал с персонала и охраната на заведението. Бил е изведен навън, но по-късно се върнал със запалителна течност, която излял върху сградата. По предварителна информация мъжът е от Дупница. Той е излял бутилка с бензин  върху електрическото табло, откъдето е тръгнала огнената стихия.

Разкрит е благодарение на записи от камерите на заведението и на общински камери. На хората, чиято собственост е пострадала при пожара, ще се помогне с еднократна финансова помощ, съобщи кметът на града Илко Стоянов. Мъжът ще бъде задържан за 72 часа за внасяне на постоянна мярка "задържане под стража".

Все още няма яснота дали емблематичната сграда ще бъде въстановена в първоначалния си вид.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини