Млада художничка от Сандански разкри красотата на балета в картини

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Красотата на балетното изкуство оживя върху картините на младата художничка Наталия Стоянова. Втората й самостоятелна изложба бе под мотото "Във вихъра". Тя развълнува всички, които се докоснаха до таланта на младата дама. Сред гостите в Художествената галерия в Дома на културата бе и кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, който пожела на младия творец много успехи и още много самостоятелни изложби.

Изложбата, посветена на едно от най-изящните изкуства - балетът, бе украсена и от завладяващите изпълнения на балерините от Балетна формация „Жасмин”.

За младата художничка Наталия Стоянова рисуването е слабост още от ранна детска възраст. Като тийнейджър тя започва да вярва в своята мечта и да я осъществява. Възпитаничка е на ПГ „Яне Сандански“ в Сандански, където завършва с отличие природоматематическата паралелка.

В момента художничката е студентка 4 курс в Университета по Архитектура, строителство и геодезия, където изучава специалност „Архитектура“.

Участвала е в общи изложби с художниците от Сандански. Първата й самостоятелна изложба преди 2 години бе озаглавена „Пътешествие из България“, като бе посветена на България и българските традиции.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини