Ваксинираха се 70% от пълнолетните граждани на ЕС

Снимка: iStock
Снимка: iStock

70% от пълнолетните в Европейския съюз вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Така Съюзът е достигнал целта си, която си постави през януари. Това съобщи председателят на ЕК - Урсула фон дер Лайен.

"Днес постигнахме важен крайъгълен камък в нашата кампания за ваксинация. Седемдесет процента от пълнолетните в ЕС вече са ваксинирани", каза Фон дер Лайен във видеоклип, публикуван онлайн.

Брюксел подчерта необходимостта ЕС да намали "тревожната разлика" в процентите на ваксинации между страните-членки и призова националните власти да бъдат готови за инжектиране на нова доза за повишаване на имунитета, ако научните данни потвърдят необходимостта от това.

Процентът на напълно ваксинирани възрастни е около 20 процента в България, 32,8 процента в Румъния, 49 процента в Словакия и 58,1 процента в Полша. Нивото е 72,5 % във Франция, 70,6 % в Германия, 76,7 % в Испания и 85,5 % в Ирландия, според данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини