Няма връщане назад! Железният мост в Симитли остава само спомен, започва строежът на нов

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Край на чакането за жителите на община Симитли. От утре, 1 септември, започва работата по демонтирането на стария и компрометиран мост, който свързва центъра на града с квартал „Ораново”.

Поради тази причина движението ще се пренасочва по обходните маршрути през селата Железница и Черниче. Няма да се допуска и преминаването на пешеходци.

Преди една седмица бе подписан Акт №2, с което на практика се дава старт на строителните дейности. Казусът намери решение след остра реакция на местния депутат Стефан Апостолов от парламентарната трибуна заради забавянто на реализацията на важния за местнт хора проект.   

Крайният срок за изграждането на изцяло новия мост, който ще бъде двулентов, с пешеходни зони от двете страни и LED осветление, трябва да приключи до края на годината при благоприятни метеорологични условия.

Изграждането на новото съоръжение ще допринесе за още по-голямо икономическо развитие на община Симитли, особено след като вече има втора Индустриална зона.

Устоите на сегашния железен мост са компрометирани, затова често се налагаше частично запълване на пропадания на платното и изкърпване на дупки и цепнатини. За тези дейности Общината заделяше немалък ресурс от собствени средства. Старият мост е строен от немските войски по време на Втората световна война, експлоатационният му срок изтече преди години и вече няма никакви гаранции за неговата устойчивост и безопасност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини