Ще има ли правителство? БСП получава третия мандат

Ще има ли правителство? БСП получава третия мандат

Президентът Румен Радев обяви, че връчва третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Официално папката от партията ще получат утре - петък, от 9:30 ч. Лидерът на столетницата Корнелия Нинова потвърди в Народното събрание, че са получили покана от държавния глава да се явят в Президентството.

„Напълно разбираме отговорността, която сега поемаме. Огромна и тежка на третия мандат като последна възможност. Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и народ -COVID криза, огромен ръст на цени, ниски доходи, мигрантска вълна, икономически проблеми”, каза Нинова в парламента, цитирана от NOVA tv. 

Лидерът на БСП поясни, че разбират, че трябва да дадат адекватен отговор на изпитанията, да проявят разум, мъдрост, диалогичност и държавническо отношение по въпроса. „Знаем тежестта си като парламентарна група - трета сила, с 36 депутати. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет”, каза още тя.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини