Откриха край Първомай 12 дка канабисова нива, оградена с тел

Снимка: МВР, архив
Снимка: МВР, архив

Под ръководството на петричката прокуратура се водят действия по разследването по образувано досъдебно производство за извършени престъпни деяния, свързани с незаконно отглеждане на растения от рода на конопа и държане на високорискови наркотични вещества.

Вчера, след получена оперативна информация, полицейските служители от Районно управление-Петрич са извършили претърсване в района на местността Лъките край с. Първомай. На място е била установена нива с площ от 12 дка, оградена с тел.

Открита е била изградена стъклена оранжерия с площ от 3,4 дка, снабдена с поливна система. В нея е имало засадени 192 корена зелени тревисти растения със стебла, клони, листа и плодни съцветия, с височина от 40 см. При направен полеви наркотест те са реагирали положително на марихуана.

От масивна постройка в имота, в присъствието на ползвателя му, са били иззети вещи, в т.ч. лаптоп, с цел установяване авторството на престъпното деяние. При допълнителен оглед там са били открити и иззети 115 грама марихуана и 118 пластмасови кофи.

С оглед събиране на доказателства са били извършени претърсвания и изземвания на други места и обекти. В гориста местност, в местността „Локвата“ в района на с. Драгуш, са били открити 75 канабисови растения в пластмасови кофи. В жилище в с. Първомай са били установени 4 ловни и 2 въздушни пушки и папка с документи, съдържаща оригинали и копия на 49 нотариални акта, договори за покупко – продажба на имоти и за наем на маломерна земеделска земя на общински поземлен имот, 28 мобилни телефона, 3 лаптопа и 5 пластмасови кофи.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани две лица. Понастоящем се извършва анализ на събраните доказателства и преценка на основанията за привличането им в качеството на обвиняеми и определяне на мерките за неотклонение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини