Миряни празнуват край ремонтирания вековен храм в Ковачево

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Голям празник, посветен на църквата „Успение Богородично”, ще има утре в санданското село Ковачево. Църковната служба ще започне рано сутринта в съботния ден. Курбан за здраве ще се раздаде в 11,00 часа, а от 12,00 часа започва традицонния търг. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат известният народен певец Володя Стоянов и певиците Снежана и Петя Карамфилкови.

Само преди дни завърши ремонта на покрива на 8-вековната църква в Ковачево. Той бе извършен от майстори от съседното село Катунци, сред които бе и кметът Красимир Кисов. Така те спасиха от влагата и течовете тази света обител, която е паметник на културата. Средствата за ремонта бяха събрани от църковото настоятелство на храма. Църквата е построена още през 14-ти век, по-късно е съборена, но е възстановена през 17-18 век. Храмът представлява трикорабна псевдобазилика, в днешния си вид е преустроена през 19-и век.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини