Безопасна пешеходна алея свързва селата Самуилово и Коларово

Безопасна пешеходна алея свързва селата Самуилово и Коларово

Ходенето пеша между двете съседни села в Подгорието – Самуилово и Коларово, вече ще е безопасно. В момента се довършва пешеходната алея, която свързва двете населени места. Тротоарът се прави от фирмата, която ремонтира шосето, което е част от републиканската пътна мрежа. Досега учениците от Самуилово, които учат в Коларово, както и останалите жители на селата, ходеха по самия път. Това пък създаваше предпоставки за опасни пътни инциденти.

„Сега вече този риск го няма. Най-важното е, че тази пешеходна алея, за която отдавна настоявахме и пред ръководството на Община Петрич, е факт. Това шосе в Подгорието е сред най-натоварените с пешеходци. Искахме да се гарантира тяхното здраве и живот. Занапред между двете села ще се ходи спокойно и безопасно”, коментира кметът на село Саумилово – Кирил Стоянов. Той припомни, че преди време въпросното трасе бе осветено с монтирането на 36 стълба. Осветлението вечер прави по-приятно и по-безопасно и пътуването на водачите на МПС, и ходенето на пешеходците.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини