Самуилово празнува с уникални народни борби, които разтърсиха планина Беласица

Самуилово празнува с уникални народни борби, които разтърсиха планина Беласица

Петричкото село Самуилово успя да разтърси планина Беласица на празника Голяма Богородица. Направи го буквално с организирането на традиционни народни борби в местността Бялата чешма. Десетки деца и възрастни показаха своя борчески талант на поляните пред погледите на над 2200 зрители. А в самите борби участваха 52-ма борци от цялата страна. Надпреварата бе в 6 категории – децо до 7 години, деца до 50 килограма, деца до 8-ми клас, юноши, подбаш и баш.

Атрактивните схватки започнаха в 16,00 часа и продължиха до тъмно под аплодисментите на публиката. Съдии на срещите бяха бившите борци и шампиони Вангел Илиев, Кирил Терзиев и Илиян Златков. Наградният фонд бе сред най-големите, които се дават на подобни спортни събития.  

„Радвам се, че толкова много хора дойдоха в местността Бялата чешма, за да видят тези борби. Доказахме за пореден път, че Самуилово е Меката на борбата в региона”, сподели кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов.

Докато в неделя бе ден за борба и много емоции, то в събота вечерта в центъра на населеното място музиката, танците и доброто настроение бяха завладели хиляди хора. На сцената се изявиха танцови състави и певчевски групи към Народно читалище „Антон Попов” в Самуилово. Специален гост бе певицата Юнона. Празненствата продължиха до сутринта в неделя навсякъде в селото – в дворове, в домове, в градинки и паркове.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини