Доброволци украсиха и озелениха района край църквата в Катунци за храмовия празник

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Катунци отново се обедини, за да направи нещо красиво. Този път бе оформена е засадена с цветя градинка край новата църква „Свето Успение Богородично”. Само за няколко дни и с голям ентусиазъм няколко мъже успяха да оформят зеления оазис край светата обител. За местните хора бе важно това да се случи преди храмовия празник, който е в неделя, но празничните събития в населеното място ще започнат още утре.   

„Няма как да не облагородим и района край храма. Искаме там да е място за отдих на местните хора и гостите ни. Радвам се, че успяваме да сме единни и да вършим подобни благородни начинания”, коментира кметът на Катунци – Красимир Кисов.

Новата църква в санданското село е напълно построена след повече от 10 години упорит труд, воля и вяра на местните жители. Красивата сграда на молитвения дом впечатлява всеки, който я види.

Майстори от санданското село Катунци другата седмица ще довършат и ремонта на покрива на 8-вековната църква „Успение Богородично” в съседното село Ковачево. В момента се прави дървенията по тавана на храма, а след няколко дни ще приключи ремонтът на покрива, който течеше и по този начин се съсипваха стенописите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини