Даряваме 50 000 ваксини срещу коронавирус на Босна и Херцеговина

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Вчера България дари на Босна и Херцеговина 50 000 ваксини против COVID-19. Това стана със съдействието на външното министерство. Дарението е в знак на солидарност с усилията на страната за преодоляване разпространението на коронавируса, което е поредното доказателство за съществуващите приятелски отношения между двете страни.

България продължава твърдо да подкрепя европейския и евроатлантическия път на Босна и Херцеговина, като остава ангажирана с активизирането на политически диалог, търговско-икономическото, културното, туристическото и военното сътрудничество и със създаването на още повече предпоставки за опознаване на двата народа, които са исторически свързани от векове.

МВнР отправя благодарност към Министерството на външните работи и Министерството на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина, както и към Министерство на здравеопазването на България, за помощта, която направи възможно дарението да бъде осъществено в кратки срокове.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини