С много събития Община Благоевград ще отбележи Международния ден на младежта

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Много инициативи за Международния ден на младежта ще има в областния център на Пиринско. Утре от 9:00 ч. до 11:00 ч. Детски парламент-Благоевград, Община Благоевград и Радио Благоевград организират спортна инициатива в парк „Бачиново“ и дискусия под надслов „Спри мобилните, бъди мобилен“.

От 18.30 ч. пред Ларго МОЛ - Благоевград Сдружение "Алтернативи интернешънъл" организира Холи-фестивал. Акцент е популяризиране на европейски програми за личностно и професионално развитие на младите хора чрез изкуство. Много изненади и дейности са подготвили "Алтернативи Интернешънъл" заедно с участниците от доброволческия проект ЕКС "Diversity fest". Ще има колело на късмета, музика, танци, маратон на солидарността, а за завършек - фестивал на цветовете, чрез който младите хора искат да покажат, че въпреки различията на всеки един от нас, ние сме едно цяло.

12 август е обявен през 1999 г. от ООН за Международен ден на младежта. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Основна цел е общественият фокус да бъде насочен към на младите хора. Да се даде възможност те да покажат постиженията си и богатото разнообразие от умения, интереси и стремежи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини