Илинденци празнува 3 дни с много музика, настроение, усмивки и народни борби

Снимки: Стоян Петков
Снимки: Стоян Петков

В продължение на три дни – петък, събота и неделя, село Илинденци празнува с десетки гости своя традиционен събор. Тази година празничното събитие бе посветено не само на поредната годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, но и на 100 години о създаването на местното читалище „Климент Охридски-1920”.

Празниците започнаха от петък вечерта с народен оркестър и продължиха в събота вечерта на площада, където жителите и гостите разгледаха фотоизложба, посветена на 100-годишнината от създаването на читалището.

Приветствие към жителите и гостите направи

Кметът на село Илинденци - Илия Башлиев, приветства жителите и гостите. След това на сцената бяха връчени благодарствени грамоти на самодейците будители, които и днес поддържат жива „жаравата“ на родния фолклор в читалището.

Самодейният състав „Мрамор” при Народно Читалище „Климент Охридски” - с.Илинденци и прекрасните танцьори от Ансамбъл „Малешевци“ зарадваха хората, които се хванаха на хорото, което продължи до късните часове на нощта.

За доброто настроение на жителите и гостите на село Илинденци се погрижи обичаният фолклорен певец Никола Тодоров и хороводен оркестър от Сандански със своите солисти. Неизменната празнична заря осени небето на с. Илинденци и даде началото на кръшните и весели хора. На пехливанските борби вчера малки и големи борци показаха спортсменски хъс и борбен дух, който неизменно е част от народния празник.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини