Откриха един корен канабис в двора на 81-г. баба в село Драгуш

Снимката е илюстративна, фото: МВР
Снимката е илюстративна, фото: МВР

Поредна операция за противодействие на отглеждането на наркотични растения бе проведена вчера от служители на РУ-Петрич. Те са действали по получена информация, че в  къща в с. Драгуш се съхраняват наркотични култури. Полицаи са посетили мястото и са открили в дворно място едно зелено тревисто растение, с общо тегло около 0, 250 кг, което при направения полеви тест е реагирало положително на канабис.

Установено е, че къщата е собственост на  81-годишна жена от селото. Уведомен е дежурен прокурор за случая, а в РУ Петрич  е започнато досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3  от НК. В хода на същата операция е извършена проверка и в местността Игрището край с. Драгуш. В обезлесен горски участък полицейски служители са открили 236 зелени растения, с общо тегло 118 кг, които при полевия тест са реагирали положително на канабис. След изземване на представителна проба установеното количестно наркотични растения е унищожено в присъствието на комисия. В РУ-Петрич е образувано досъдебно производство по чл. 354 В, ал.1 от НК.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини