Огнеборци и горски потушиха два пожара край Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Летните горещини, в съчетание с гръмотевичните бури, доведоха до два пожара на територията на община Банско вчера. Благодарение на незабавната, добре организирана и координирана акция на всички отговорни институции в общината пожарите са овладени и не е допуснато разширяване обхвата на огнената стихия.

В сряда следобед са получени сигнали за два почти едновременно възникнали пожари в землищата на селата Осеново и Гостун. Веднага е организирана акция, в която се включват екипи на горските стопанства ДГС-Места, ДГС-Елешница, ДГС-Добринище, Национален парк „Пирин”, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Банско. На терен са също зам.-кметът Стойчо Баненски и директорът на Национален парк „Пирин” Росен Баненски, Милена Петрова – зам.директор на ДГС-Места, служители на кметствата и кметските наместници на селата Гостун и Осеново - Илия Белев и Георги Чипилев.

С помощта на високопроходима специализирана техника за гасене на труднодостъпни горски пожари огнищата са ограничени часове след възникването им, а обхванатите площи са поставени под непрекъснато наблюдение.

Пожарът в с. Гостун е обхванал 15 декара на 2,5 километра от селото, в посока месттостта. Матан дере, а пожарът в с. Осеново е обхванал 3 декара на 1,5 километра от селото.

За недопускане на пожари Община Банско и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ призовават жителите и гостите да проявят гражданска съвест, да бъдат отговорни към действията си и да спазват необходимите мерки за безопасност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини