Четвърт век без пророчицата Ванга, почитат я в Рупите

Снимка: Фондация
Снимка: Фондация

Тази година се навършва четвърт век без пророчицата Ванга. Стотици миряни ще бъдат в манастирския комплекс на ясновидката в местността Рупите на 7 август /събота/. Те ще почетат паметта на ясновидката, която си отиде от този свят на 11 август 1996 година. За 25-годишнината от нейната кончина се очаква да дойдат и руски граждани.

Свещеник ще отслужи  в 11,00 часа панихида и заупокойна литургия на гроба на Ванга до храма "Света Петка Българска", който бе издигнат по нейна воля и заръка.

„И тази година ще има хора от цялата страна. Някои пристигат още в петък и нощуват в района. Идват от всички краища на България. Всички ги води тук делото на баба Ванга, която през целия си живот помагаше на хората в беда”, каза управителят на комплекса – Серафим Иванов. След църковната служба на миряните ще бъде раздадена постна храна. Те ще опитат някои от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб. Няма да се пращат специални покани на никой. Всеки обаче е добре дошъл, за да засвидетелства уважението си към паметта на пророчицата. Миряните ще могат да отдъхнат в района зад църквата, където бяха направени нови 6 беседки, каза още Серафим Иванов.

Той разкри, че голямо честване ще има в Рупите на 3 октомври тази година, когато се навършват 110 години от рождението на Ванга. Тя е родена на тази дата през 1911 година в Струмица.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини