Екстремни филми, благ моабет и надиграване с танци в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Пъстър и забавен бе изминалият уикенд в курорта Банско. В продължение на три вечери - от четвъртък до събота, Лятната филмомания под звездите показа най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 8 филма от Австралия, Германия, Испания, Полша, Франция, Италия и Австрия. Програмата представи истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата Планета – Хималаите, Патагония, Гренландия, Доломитите, Алпите, Тасмания и вълните на Хаити.

Сладкодумните бански баби отново събраха на благ моабет гостите на Банско и им показаха как се преде, а сръчната Мария Кушлева показа как се тъче на разбой в уникалната атмосфера на Веляновата къща.

В съботната вечер целият площад „Възраждане” се превърна в мегдан за надиграване. Настроението за веселба създадоха самодейците от читалището в с.Места, които с песни и хора увлякоха събралото се множество в общо хоро.

В петък бе открита изложбата „Ново начало” на Венцислав Захариев, който представи в Туристическия информационен център своите живописни картини, графики и дърворезба. Експозицията на талантливия художник ще остане подредена до 27 юли.

Програмата от общинския календар за културни и спортни събития продължава всеки уикенд до края на месец септември.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини