Не допускат граждани на страни в „червената зона” у нас

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

От днес влизат в сила нови правила за влизащите у нас от страни в „червената зона“. Всеки български гражданин, който не представи на органите на граничния здравен контрол отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен до 72 часа преди влизането в страната или сертификат за ваксинация, подлежи на 10-дневна карантина. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

От днес със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се актуализира списъкът на държавите по цветови зони и на държавите, за които е налице информация за установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация.

В „червена зона“ вече попадат и Република Кипър, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт. Гражданите на тези страни няма да бъдат допускани на територията на България.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини