Нова арт галерия в Благоевград провокира търсещия дух на творците

Нова арт галерия в Благоевград провокира търсещия дух на творците

Арт галерия „Eme” отвори врати в Благоевград за радост на местните творци. Идеята е на собствничката Емилия Канайкова, която сбъдва едно свое желание – да осигури място, където да властва изкуството. На откриването присъства и новоизбраният кмет на община Благоевград – Илко Стоянов, който бе със съпругата си.  А честта да подреди първа изложба тук се падна на талантливия творец Пламен Ковачев. Той представи своята експозиция „Хоризонти”, в която има платна, създадени тази година.

Стоянов бе категоричен, че всяко ново арт пространство в Благоевград е шанс за повече изкуство и за повече автори да представят творбите си. Той отново подчерта, че Общината ще подкрепя представителите на различните видове изкуство, като ще бъде в непрекъснат диалог с тях, за да се решават проблемите и да се подпомага дейността им. „Никак не е случайно, че това е първото събитие, което посещавам като новоизбран кмет на Благоевград. Искам да върнем града ни на картата на културата, а това ще стане с повече такива галерии и с интересни и значими събития”, увери Илко Стоянов.

Целта на Еми Канайкова е да даде сцена за изява на млади благоевградски творци. Не само изложби, но и музикални изяви може да има в нейната галерия. „Най-важното за мен е да рекламирам тук и да представям нашите талантливи съграждани. Да им дам шанс за изява. Искам до популяризирам творчеството им и те да могат да намерят своите почитатели”, подчерта тя.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини