Как се пресукват прежди? Мария Кушлева от Банско ще ви покаже

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Здравите връзки между тънките нишки прежда се създават с пресукване. Само така те не са хлабави. Но трябва да се внимава и да не са твърде усукани. Банските жени са вещи в занаята и умеят да ги правят точно както трябва. Те могат да научат всеки на това изкуство в събота от 17,00 до 19,00 часа пред Туристическия информационен център до църквата "Света Троица". А какви ги е пресукала Мария Кушлева? Това може да се види до 13-ти юли в изложбата й "Тимар от сърце".

Грънчарското колело пък завъртя глината в петък вечер. Вещ занаятчия не спря да учи децата на занаята. Детските творби се оказаха различни - от симетрични до абстрактни, но всички много хубави и направени от сърце и душа от малките майстори на грънчарството.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини