Плащат за паркинг в Банско с мобилното приложение „PayPark”

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

От 5 юли /понеделник/ жителите и гостите на Банско ще могат да заплатят престоя си в платените зони за кратковременно паркиране и чрез мобилното приложение „PayPark”. След еднократно въвеждане на данните за автомобила апликацията дава възможност за бързо, лесно и удобно заплащане чрез SMS или банкова карта, като системата ще запазва данните на потребителя, а при необходимост могат да бъдат правени и промени. Чрез новия метод потребителите ще заплащат и безкасово, което гарантира плащането само на размера и стойността на самата услуга, без включени допълнителни такси.

Нововъведението е с цел улеснение на потребителите, ползващи възможността за паркиране в рамките на „Зелена зона“ на територията на общината. Предимствата са лесно заплащане само с един клик, история на извършените плащания и пряка връзка с кол-центъра. Дигиталното безкасово плащане позволява услугата да бъде използвана и от чуждестранни граждани, които имат банкови карти MasterCard или Visa.

Приложението показва пределите на Зоната като автоматично определя дали превозното средство попада в зона на платен паркинг спрямо локацията. За улеснение на гостите на Банско има възможност за запазване на местоположение при паркиране в платената зона с цел по-лесна навигация до автомобила впоследствие. Новата услуга дава предоставя детайлна история на всички направени плащания и позволява да се визуализира информация като работно време на платена зона за паркиране. Инсталирането на мобилното приложение е безплатно.

За Android: https://play.google.com/store/apps/details…

За IOS (Apple): https://apps.apple.com/bg/app/paypark/id1560327245

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини