ЮЗУ с кандидатстудентски конкурс за ваксините срещу ковид

Снимка: ЮЗУ, архив
Снимка: ЮЗУ, архив

Катедра „Културология“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ обявява кандидатстудентски конкурс за статия на тема „Ваксините срещу Ковид-19 – връщане към нормалността или неоправдан риск?“. Авторите на най-добрите текстове ще получат възможност да бъдат приети в специалност „Култура и медии“.

Темата „за“ и „против“ ваксините стана част от медийното пространство. Първоначално чакани с нетърпение като шанс за завръщане към нормалността, днес голяма част от българите гледат с голяма доза скептицизъм към ваксините. Неусетно обществото ни се раздели на две групи – безрезервно подкрепящи и недоверчиви критици.

Смятате ли, че ваксините срещу Ковид-19 са единственият начин да заживеем по начина от преди пандемията или обратното - че ни превръщат в жертви на манипулации? Доверявате ли се на експертите или търсите алтернативни източници на информация? Помагат ли ни медиите да се ориентираме или задълбочават неяснотите? Съгласни ли сте с новите правила на пътуване, продиктувани от мерките срещу Ковид-19? Чували ли сте фалшиви новини по темата – и ако да, как им противодействате? Как ще се отрази това разделение в обществото върху здравната ни култура?

Ако имате позиция по тези въпроси, напишете статия и я изпратете на petrova.silvia@abv.bg до 02.07.2021 г. Авторите на най-успешните статии ще получат сертификат и възможност да станат студенти в специалност „Култура и медии“ към катедра „Културология“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини