Радослав Тасков: ОбС е с много нисък рейтинг през последните 18 месеца, това трябва да се промени

Радослав Тасков: ОбС е с много нисък рейтинг през последните 18 месеца, това трябва да се промени

От срещите си с хората, от участието ми в различни публични прояви разбрах, че рейтингът на Общинския съвет за последните 18 месеца е много нисък. Според гражданите местният парламент се е занимавал само със себе си, а съветниците не са свършили работата, за която са избрани. Това заяви днес на пресконференция новият председател на ОбС – Радослав Тасков. Той призна, че с изненада и неодувлетворение е научил, че въпреки уверенията на неговия предшественик, че Общинският съвет работи много, то това на практика не е така.

„Заварих ОбС без правоспособен юрист. Много решения се обжалват в съда, някои дела вече са загубени. Налагат се промени в някои Наредби, а други трябва да са изцяло нови. Някои тенденции ми бяха подсказани и преди това от граждани и служители в Общинска администрация. Местният парламент е бил впрегнат от някои основно да е трамплин към предизборната кампания. Определени съветници пък пречат на част от предложенията на Общинска администрация и на преписки в подкрепа на бизнеса”, каза още Тасков.

Той увери, че ще се опита да обедини съветниците и да спре този порочен модел. На сесията утре пък ще поиска промени в Председателския съвет, тъй като три от политическите групи нямат представителство в него. Необходим е и друг модел на поведение между двете институции – ОбС и Общинска администрация. Не бива местният парламент да е в непрекъснати спорове и пререкания с кмета, който и да е той. А от това противоборство и даване на пресконференции и контрапресконференции от кмет и председател на ОбС не печели никой. Тасков се надява Министерството на финансите да покрие разходите за частичните кметски избори, които са между 800 000 и 1 милион лева. В противен случай следващият кмет няма да може да изпълни почти нищо от заложената Инвестиционна програма до края на тази година.       

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини