Народният певец Илия Китанов от с. Коларово чества 80-г. юбилей

Снимки: Семеен архив
Снимки: Семеен архив

8 житейски десетилетия от днес са зад гърба на един от големите гласове на народната песенитанов  от петричкото село Коларово - Илия Китанов! Той отпразнува достолепния юбилей с приготвена от съпругата му Калина богата коларовска трапеза, с тежки наздравици и пожелания за здраве и дълголетие, озвучени от любимите му македонски песни.

Илия Китанов е една от вокалните визитки на легендарната мъжка певческа група "Комитска песен", която през 60-80-те години на ХХ в. прославя село Коларово със спечелените многобройни призови награди от фолклорни фестивали в България и чужбина.

Шофьор по професия, Илия Китанов е и един от дългогодишните водачи на линейка към селския здравен участък в Коларово. А обществената му ангажираност я бележи дейността му като червенокръстки активист и дългогодишното му членство в местното читалище "Яне Сандански - 1952". Детската градина в село Коларово също е част от трудовата биография на фолклорния юбиляр.

Днес, както сам се определя, Илия Китанов е: "... един селски пенсионер - разшетвам се по селото, копкам си колко мога градинката, пийнувам си колко да ми е сладко яденето и се радувам на тайфата...". И не без гордост споделя, че е щастлив баща, дядо и прадядо със своите 3 дъщери, 5 внуци и 1 правнук.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини