Малкият и среден бизнес може да получи кредити за възстановяване

Снимката е илюстративна, фото: ОИЦ
Снимката е илюстративна, фото: ОИЦ

Икономическото министерство е подписало договор с няколко търговски банки и вече малкият и среден бизнес може да кандидатства за кредити за възстановяване без обезпечаване. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков на брифинг във вторник, цитиран от NOVA.

За тези кредити могат да кандидатстват фирми, които работят поне от 3 години. Кредитът е за срок до 7 години, а първите 12 месеца може да бъде поискан гратисен период.

Фондът за възстановяване обезпечава 80% от кредита, останалите 20% са риск за банката.

Максималният размер е 3 милиона лева за индивидуален кредит или до 70% от приходите на фирмата за 2019 или 2020 г., обясни министър Василев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини