Две години затвор за братя от с. Баня, грабили къщи в Кюстендилско

Две години затвор за братя от с. Баня, грабили къщи в Кюстендилско

Две години лишаване от свобода получиха двама братя от разложкото село Баня. Г. и В. Маноилови сключиха споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил. Двамата се признали за виновни в кражба, извършена в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление.

През октомври 2014 г. мъжете отишли в с. Страдалово, огледали къщите и установили, че три от тях са необитаеми. За да проникнат в тях, с помощта на брадва, счупили катинари на входни врати и прозорци. На място се хранили с намерени консервирани продукти и отнели различни видове медни съдове на обща стойност 736 лв. След извършване на последната кражба Маноилови били забелязани от кмет, който поискал от тях да представят личните си документи. Те се уплашили, побягнали и изоставили чувалите с откраднатата покъщнина.

Самоличността на крадците с богато криминално минало била установена в резултат на проведените оперативни мероприятия. Двамата братя ще изтърпят поредното си наказание в затворническо заведение от закрит тип при „строг“ режим.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини