Беседи за по-добро здраве се провеждат в община Струмяни

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Инициативи по повод обявения „Месец на здравето“ се провеждат в община Струмяни. Във връзка с обявения месец Юни 2021г. за месец на менталното и физическото здраве, бяха осъществени три инициативи по проект „Предоставяне на здравни грижи и социални услуги на уязвимите общности в трансграничния район България – Гърция“!

В залата на Народно читалище „Братя Миладинови-1936“ в с. Микрево бе първият семинар на тема „Диабет и ефективни начини за превенция“, което бе от голямо информативно значение за уязвимите общности в общината. Следващите два семинара, заложени в програмата, бяха на теми „Затлъстяване и неговите последствия“ и „Здравословно хранене”. Сред присъстващите бяха представители на целевите групи по проекта – жители на община Струмяни, които получиха ценна информация за своето здраве.

Лекториите бяха ръководени от д-р Христо Мегеров - завършил Медицински университет в Ерланген, Бавария, специализирал е офталмология в Дрезден, Карлсруе и Нюрнберг. От 2017 г. е част от екипа МБАЛ „Югозападна болница” в Сандански. Ръководител на Амбулаторна практика за специализирана извън болнична медицинска помощ по очни болести. Инициативите на община Струмяни през месец юни, свързани с менталното и физическо здраве, продължават по обявената програма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини