Арестуваха най-богатия наш изселник за връзки с Гюлен

Снимка: 24rodopi.com
Снимка: 24rodopi.com

Eдин от най-богатите български изселници в Турция е арестуван за връзки с организацията на сочения за организатор на опита за преврат Фетхуллах Гюлен-FETO, съобщава сайтът 24rodopi.com, като се позовава на журналисти от Бурса.

Това е Джелал Сьонмез, който е бивш председател на Търговско-промишлената палата в Бурса. Задържани са и двамата му синове.

78 души са задържани в Бурса за връзки с FETO. Според колегите, предстоят още арести на изселници, които са заемали важни властови позиции и такива със солиден бизнес. За последно Джелал Сьонмез посети Кърджалийско на 26 юни 2013 година. Той подпомагна финансово реставрацията на джамията в село Могиляне.

Фамилията Сьонмез е от Джебелско. Бащата на Джелал Сьонмез – Алиосман, е наричан през годините Кралят на текстила в Турция. В последните години „Сьонмез холдинг", който е от водещите в текстила, изпълнява големи строителни поръчки. Изселническата фамилия има телевизия и други медии в Турция.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини