9 милиона къса цигари, маскирани като пици, заловиха в тир на Кулата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

9 милиона къса контрабандни цигари, маскирани като пици, бяха заловени в полски тир на ГКПП-Кулата. Това е най-голямото количество контрабандни цигари заловено на този пункт.

Полският камион влязъл миналата вечер у нас, но когато се качил на кантар направило впачетление, че е на ръба на допустимия товар. Освен това камионът бил хладилен, но освен кутии с пици вътре имало и стоки, които не изискват такава камера. Заради това тирът бил отклонен за проверка и така е разкрита контрабандната стока.

Окръжна прокуратура - Благоевград образува досъдебно производство по случая със заловеното огромно количество цигари на ГКПП - Кулата. Шофьорът е задържан за 72 часа.

Цигарите са от нетрадиционната за българския пазар марка "Брасс". Количеството им е около 9 милиона къса, пакетирани в 46 000 стека в 916 мастербокса. Щетата, която би била нанесена на държавата, е в размер на 1 950 000 лева. Цигарите идвали от Гърция. Тепърва ще се установява за кой пазар са били предназначени.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини