Повече слънце ще ни топли днес, но и дъждът няма да ни забрави

Повече слънце ще ни топли днес, но и дъждът няма да ни забрави

В понеделник преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд, на места придружен с гръмотевици, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Около началото на астрономическото лято на 21 юни температурите ще се повишат чувствително. Първата сериозна гореща вълна вече обхваща Западна и Централна Европа. Ще се усети и по нашите географски ширини в първите дни на лятото. Условия за валежи с гръмотевични бури обаче ще има до края на месеца. Те няма да са повсеместни, ще са локални, но с повишаването на следобедните температури бурите ще стават по-мощни и с опасност от по-едри градушки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини