Уволненият горски Цветан Марински обвини директора на ДЛС-Дикчан в незаконен дърбодобив

Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Уволненият горски служител от сатовчанското село Плетена Цветан Марински е отстранен от работа в ДЛС-Дикчан, след като е разобличил връзките в незаконния дърводобив и фирмите на лица, свързани с директора на горското стопанство Пламен Поюков. Това заяви самият стражар пред БТВ тази сутрин.

Марински, известен в региона с прякора Брандо, гостува в телевизионното студио заедно с директора на ловното стопанство Пламен Поюков, като двамата си размениха взаимни обвинения.

По думите на Поюков Марински не е освободен заради това, а заради друго - транспортирал незаконно дърва, определени за местно ползване. Марински на свой ред отрече това обвинение.

„20 години давам сигнали за незаконен дърводобив и вечно главата ми е счупена. Миналата година хора от обкръжението на Поюков ме биха”, категоричен бе горският, който показа своя снимка със следи от насилие.

Той увери, че Поюков покровителства зареждането на колата на съпругата си със служебно гориво. Директорът е вече глобяван с една заплата за това, че двама души са източвали служебен бензин. Това обаче е отделен случай.

Поюков отхвърли обвиненията във физическа саморазправа и обясни, че Марински е четвъртият служител на ловното стопанство, освободен заради превозване на дърва без нужните документи – пластини и билет от Изпълнителната агенция по горите. Други служители обаче също са били уличени в подобна липса на нужните разрешително, но са се разминали със забележка.

Брандо посочи, че все още има хора, които добиват незаконно тикли в община Сатовча, като щетите на държавата от незаконен добив на гнайс в района са за над 2 милиарда лева. Според Марински бившият кметът на Плетена Румен Арнаудов е получил фалшива концесия за 35 години добив на подземни богатства.

Уволненият горски стражар посочи, че служителите в системата носят "униформи за умрели хора" - дрехи, втора употреба.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини