Община Симитли прави кът за деца на свои служители

Община Симитли прави кът за деца на свои служители
Снимка: Община Симитли, архив

Проект за създаване на детски кът ще изпълни Община Симитли. Тойще осигури социални придобивки за служителите на кметството - детски кът за целодневна и почасова грижа за деца, с цел по-доброто съвместяване на професионалния с личния им живот.

Изпълнението на планираните дейности ще подпомогне родителите в грижите за децата им и ще допринесе за тяхната по-добра професионална реализация. От друга страна ще имат принос за повишаване производителността на труда в Общинската администрация, като се намали броят на отсъствията от работа и се повиши мотивацията на заетите родители, включително и непрекъснатостта на работните процеси. По проекта е планувано да бъдат осигурени социални придобивки за служителите на Община Симитли чрез адаптиране и оборудване на помещение за полагане на почасови грижи за деца. За целта е планиран текущ ремонт на помещението, осигуряване на санитарен възел, климатизация, обзавеждане на две зони за деца от 3 до 7 г. и от 8 до 12 г., отговарящи на изискванията за безопасност и достъпност. За извършване на целодневно и почасово полагане на грижи за деца от 3 до 12-годишна възраст ще бъде сформиран екип от 4 обучени служители, назначени на длъжност „Детегледачка“. Подбраните по предварително установени критерии и процедура за подбор, безработни лица ще преминат обучение в рамките на 150 часа, свързано с  придобиване на познания за развитието на детето, неговия дневен режим и специални нужди, организиране на занимания и други. 

Детският кът, с наименование по проекта „Радост“, ще предоставя почасово и целодневно полагане на грижи на 20 деца от 3 до 12-годишна възраст, чиито родители са служители на Община Симитли. Така ще се осигурят възможности за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на работниците и служителите, включително за тези, които изпитват затруднения с осигуряване на грижи за техните деца при настъпване на форсмажорни обстоятелства. Проектът e на стойност 102 461.86 лева, които са безвъзмездна финансова помощ, със срок за изпълнение 18 месеца.


Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини