Загинал е пилотът на военния изтребител

Загинал е пилотът на военния изтребител
Валентин Терзиев, фото: МО

При издирвателната операция се установи, че пилотът на изтребител „МиГ-29” - майор Валентин Терзиев, е загинал на 9 юни при изпълнението на тренировъчния полет за стрелба по въздушна цел (светеща парашутна мишена) в нощни условия. Това съобщиха от Министерството на отбраната. 

Майор Валентин Димитров Терзиев (47 г.) е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС. Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база Граф Игнатиево, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила. Притежава класна специалност „военен пилот – първи клас“. Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.

По време на службата си във ВВС и до последния си тренировъчен полет майор Терзиев изпълнява отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България. Министерството на отбраната изказва съболезнования на роднините и близките на пилота.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини