Ах, този джаз, който завладя Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Стотици жители и гости на Благоевград се насладиха снощи на изпълненията на джазмените на площад „Македония”. Тазгодишното издание на „Jazz Fest” оправда напълно очакванията на меломаните за гореща и изпълнена с много красива музика вечер. Честта да открият фестивала в първия ден на музикалното събитие се падна на Биг Бенд-Благоевград, които изненадаха публиката с няколко гост музиканти, сред които бе и Лъчезар Кацарски. След тях на сцената дебютираха група млади музиканти от проекта на известната българска група „Акага” - „Акага Академия“. Самите музиканти от „Акага” пък бяха „черешката на тортата” в първата вечер на фестивала и зарадваха зрителите със своя юбилеен концерт „30 години на сцената“.

Благоевград и днес ще се потопи в магията на джаза. „Jazz Fest” се организира от Община Благоевград, а на сцената ще се качат някои от най-добрите джазмени на България.

Днешният ден ще започне с един от най-слънчевите проекти на българската сцена - "Джаз за деца", с участието на даровити деца от Благоевград. След тях на сцената ще се качат изявени млади джазмени, усъвършенстващи уменията си при хедлайнерите на вечерта. Преди финала, ще видим South West Jazztet. Формацията е събрана специално за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев - пиано, Валери Димчев - тамбура, Павлета Семова - вокал, както и техни студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Закриването на фестивала ще дойде с изпълнеията на харизматичната Хилда Казасян, която ще представи специалната си програма „С усмивка за Ела Фицджералд“, която е посветена на една от най-изключителните джаз певици - Ела Фицджералд и включва едни от най-популярните песни изпяти от нея и специално аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров. На сцената до Хилда, ще бъдат отново изумителните Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини