Имунолог: Наесен ще се наложи трета доза ваксина срещу коронавирус

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

"Сигурно наесен или в началото на зимата ще се наложи трета доза, а най-вероятно и всяка година. Може да има смесица от варианти на коронавируса. В Индия дори има микс от три варианта, въпросът е колко са опасни за хората.“ Това заяви пред БНТ имунологът акад. д-р Богдан Петрунов.

"Сърдечно-съдовите болести са основен таргет на COVID-19 - именно тези хронично болни са изложени на риск", допълни експертът.

"Ефективността на ваксините намалява при хората над 60-годишна възраст. Независимо от качеството на препаратите, няма как да има 100% ефективност", каза имунологът.

Пред човечеството стои въпросът за усъвършенстване на ваксините. "Ваксинирайте, ваксинирайте, ваксинирайте", призова акад. Петрунов и допълни, че е хубаво през есента да си поставим и противогрипна ваксина.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини