Нашенци, гърци и македонци ще ловят риба в състезания по спортен риболов край Самуилово

Снимки: Кирил Стоянов
Снимки: Кирил Стоянов

Петричкото село Самуилово скоро ще организира международни турнири по спортен риболов в язовир „Валтата”. Само да паднат мерките срещу коронавируса и ще бъдат поканени за участие майстори на риболова от съседните страни Гърция и Северна Македония, които да се конкурират с родните рибари кой ще улови най-много риба във водите на водоема. Само преди дни се проведе подобна надпревара с участието на отбори само от нашата страна.

„Условията за спортен риболов на язовир „Валтата” са перфектни. Водоемът е зарибен с пъстърва, шаран, бял амур, сом, има и трофейни риби. В района са построени и функционират бар, летен бар с басейн, ресторант, лятна градина, има бунгала. Тепърва ще развиваме този вид туризъм и ще каним тук комшиите от Гърция и Северна Македония”, заяви кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов.

Все по-голям интерес има към риболова в язовир „Валтата” и от нашенци, и от чужденци. Наред с това се развиват спортният и планинският туризъм в Самуилово. Целта на местната власт е занапред все повече хора да могат да припечелват от предлагането на различни туристически услуги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини