Струмяни празнува на 1 юни с постановка на Камерна опера-Благоевград

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Община Струмяни отбеляза Международния ден на детето с концерт. Подарък за малчуганите бе оперният спектакъл на Камерна опера-Благоевград – „Капелмайсторът”.  Концертът се проведе в Народно читалище “Братя Миладинови“ в село Микрево, където сред приказно украсената сцена децата се насладиха на новата постановка за сезон 2020-2021 г.

Образователният оперен спектакъл запозна малчуганите с класическия оперен оркестър и музикалните инструменти в него. „Какво е композитор?“ , „Какво е диригент?“, „Какво е оркестър?“ - все интересни и важни в музиката въпроси, чиито отговори малчуганите от община Струмяни научиха от артистите на Камерна опера-Благоевград.

Комичните и забавни ситуации, които създаде капелмайсторът на оркестъра и които представи по един изключително атрактивен и достъпен за децата начин, създаде уникална и непринудена атмосфера в музикалната зала. Децата с лекота и интерес възприемаха музиката и всички новости, свързани с нея.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини