Тази вечер Петрич отново се събира на бдение в памет на Самуил. Свидетелка: Единият от биячите носеше счупена бутилка в ръка

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Прокуратурата започна разследване на побоя, при който издъхна 46-годишният собственик на най-големия магазин за цветя в Петрич.

Направен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, извършват се разпознавания и са изискани видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи.

Инцидентът стана в ранните часове на миналата неделя пред денонощен магазин в южния град. Самуил Кацаров е нападнат от двама млади мъже, които го пребили и го оставили в безпомощно състояние на улицата.

Пострадалият е транспортиран в болница с тежки травми - черепно-мозъчна травма и в кома. Въпреки усилията на лекарите да го спасят вчера от Пирогов дойде новината, че мъжът е починал.

Смъртта му предизвика вълна от гняв и недоволство сред жителите на южния град, които се събраха на бдение и натояха за справедлива присъда за убийците.

Свобода Шуркова е сред първите свидетели на инцидента. Във фаталната нощ тя се прибира с пирятелки след моминско парти. Вижда пед денонощния магазин мъж в кръв и в безпомощно състояние, а друг човек вика за помощ.

"Приближавайки към мястото на инцидента се разминахме с един от биячите, който държеше счупена стъклена бутилка , насочи я срещу нас. Видяхме, че риташе табелите за паркоместата наоколо. Явно си е мислил, че ще се опитаме да го хванем", разказва Свобода, която още не може да се отърси от видяното.

Обадила се на 112 и помолила линейка. Медицинският екип доста се забавил.
"Пет-шест пъти звъняхме за линейка, съпругът ми също звъня много пъти, тя се забави, макар че Филиалът за спешна медицинска помощ е на 300 метра.

Имаше много кръв, гледката беше ужасяваща", спомня си Свобода.

Тя признава, че все още не е викана в полицияа, за да даде показания, макар че е сред първите свидетели на инцидента.

По данни на прокуратурата в сутрешните часове на 23 май, в търговски обект в района на книжарница „Office 1" в Петрич, възникнал конфликт между две компании. Ставайки свидетел на случващото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил Самуил Кацаров се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Въпреки това словесната агресия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите напуснали обекта, но не след дълго се върнали. На пострадалия били нанесени удари по главата и тялото, вследствие на което той паднал на пешеходната пътека на ул. „Цар Борис ІІІ". Дори и тогава Самуил отново бил силно изритан в областта на главата.

Продължаването на физическата агресия било възпрепятствано от свидетели на инцидента. Междувременно пострадалият мъж изпаднал в кома. Вследствие на нанесените му удари той бил в критично състояние. Присъстващи оказали незабавно първа помощ. На място пристигнал специализиран автомобил на Филиала на спешна медицинска помощ. Той е транспортиран до лечебно заведение в града, а впоследствие в столицата.

Извършителите на деянието са били установени и задържани – П.Т. (на 27 години) и К.К. (на 24 години). Двамата са били привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – причиняване на средна телесна повреда. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", която е обжалвана от защитата на обвиняемите.

Тази вечер жителите на Петрич отново се събират на бдение в памет на Самуил, когато всички познават като най-усмихнатия и добродушен продавач на цветя в града. Хората настояват за справедливо наказание за извършителите на престъплението.

Източник: DNews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини