Якоруда ремонтира минерални бани по трансграничен проект

Снимки: Община Якоруда
Снимки: Община Якоруда

Община Якоруда ремонтира ударно сградата на Обществената минерална баня по проект „Минерални пътеки – Ваканция и природа в едно намигване“. Финансирането му се осъществява по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-a Greece-Bulgaria. Стойността на Договора за строителство е 254 082,58 лева. Изпълнител на строително-монтажните работи е „Билдинг Компани ЕООД“ от гърменското село Дъбница.

Срокът за изпълнение на обекта е 180 дни. Партньори по проекта са община Мики, Гърция, община Якоруда, Югозападният университет „Неофит Рилски“, община Минерални Бани и Сдружение „Съвремие“ - Сандански.

В рамките на проекта се предвижда ремонт на сградите на баните с минерална вода в Якоруда, Минерални бани и Мики, разработване на туристически маршрути и популяризиране на тези важни за туризма и балнеологията дестинации. Целта е привличане на повече туристи от страната и чужбина  района на община Якоруда, както и търсене на инвеститори в сферата на туризма и съпътстващите услуги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини