С водосвет и курбан Струмяни почита светите Константин и Елена

Църквата в Струмяни
Църквата в Струмяни

Стотици жители на общинския център Струмяни са в очакване на един светъл празник, посветен на "Свети Свети Константин и Елена" - покровители и патрони на църквата в населеното място.

Сигурно е, че утре, 21-ви май, в светата обител ще дойдат много хора, които да се помолят и да запалят свещ за здраве и благоденствие. Празничната света литургия в храма ще започне в 07,30 часа.

По-късно празникът ще продължи с водосвет и освещаване на курбан за здраве в 12,00 часа в двора на църквата. Раздаването на курбана, както и целият празничен ден ще преминат при спазването на всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.

Нека почетем покровителите на нашата църква и се помолим за по-добри дни на всички нас, призоваха от ръководството на община Струмяни.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини