Уличиха горски от ДЛС-Дикчан в злоупотреба със служебно положение(ОБНОВЕНА)

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Нарушение на Закона за горите и злоупотреба със служебно положение от служител на ТП „ДЛС Дикчан” – с. Сатовча е установена при съвместна проверка с участието на представители на ТП „ДЛС Дикчан”, РДГ Благоевград и РУ „Полиция” - град Гоце Делчев.

Нарушителят е горският стражар Цветан Марински, който е злоупотребил със служебното си положение. Дългогодишният стражар, известен с прякора си Брандо, е уличен в незаконна търговия с дървен материал.

Той наел камион, с който транспортирал 10 кубика дърва за огрев от дома му в село Плетена до клиент от село Кочан. По пътя Марински спрял в общинския център Сатовча и там от дърводелски цех се сдобил с фалшиви документи за дървата, като им поставили и маркировка.

Схемата му обаче е била разкрита, а доставката е намерена в дома на клиента от Кочан. Купувачът признал, че платил 600 лева за тях на горския надзирател Марински, който е от село Плетена.

Нарушителят е отведен в полицията, където са му снети обяснения. В понеделник срещу него ще бъдат предприети дисциплинарни мерки и вероятон той ще бъде уволенен. Предстои да бъде изяснено откъде са отрязани доставените в Кочан 10 кубика дърва.

Цветан Марински е дългогодишен служител на ДЛС „Дикчан”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини