Мобилен екип прави ваксини на ГКПП-Златарево и ГКПП-Станке Лисичково

Снимки: Pixabay.com и Община Петрич
Снимки: Pixabay.com и Община Петрич

Кампания поде д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет”, за  ваксиниране на граждани от Република Северна Македония срещу коронавирус. На ГКПП-Златарево вече има мобилен екип на ваксинационния център, който се разкри след съгласуване с Министерство на здравеопазването.

Д-р Врабевски се срещна с кмета на община Петрич - Димитър Бръчков, като му благодари за съдействието и подкрепата, която оказва през годините за инициативите, насочени към българските граждани в съседната държава, подети от Фондация „Българска памет“. Освен създател на фондацията, д-р Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научно-изследователска организация в Югоизточна Европа - Comac Medical, към която е разкрит ваксинационния кабинет.

За кампанията сега - ваксиниране на граждани от Северна Македония, кметът Димитър Бръчков е разговарял и с кметовете на общините Струмица и Ново село. С положителен знак се приема възможността за имунизиране срещу Ковид от гражданите в съседната държава, потвърди и д-р Врабевски.

Има изготвени предварителни списъци на желаещите към момента, ще бъдат отворени и „зелени коридори“. Освен на ГКПП-Златарево ваксинационен екип на д-р Врабевски има и на ГКПП-Станке Лисичково над Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини