Гръцка фирма започна да плаща на тютюнджиите в Неврокопско

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Шефовете на гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис” изпълниха ангажимента, който поеха в началото на тази седмица пред министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Гърците започнаха да изплащат днес поетапно задълженията си към стотици тютюнджии от Пиринския край за миналогодишната реколта.

Вече има преведени пари по сметките на производители от сатовчанските села Вълкосел и Годешево, в хаджидимовското село Абланица, както и в симитлийското Долно Осеново.

Напрежението сред тютюнджиите в региона бе на косъм да ескалира и да се стигне до протести и блокада на пътищата, след като близо осем месеца хората чакаха да палучат парите си за предадения на гръцката фирма тютюн.

Очакванията са другата седмица плащанията да продължат и до края на месеца всички стопани да получат пари за предадената продукция.

Въпреки това, хората са подготвили колективен иск и ще внесат нотариална покана за изплащане на дължимите пари, ако някъде останат неразплатени суми.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини