Румен Томов не сдава градските церемонии: Като кмет ли участва той или като гражданин?

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Румен Томов сдаде кметския пост в Благоевград, но не напусна градските церемонии – в продължение на около две седмици участваше в тях, редом до приемника си и другите официални лица. Сайтът и фейсбук профилът на общината надлежно информираха за присъствието му, макар да липсваше длъжност, чрез която да го представят, съобщава вестник Сега.

В момента управленските задължения са поверени на Ясен Попвасилев. Той бе заместник на Томов, докато общинският съвет не го назначи за временно изпълняващ длъжността на 21 април. На 22 април общината информира за първа копка при ремонт на няколко улици. Видно от съобщението, наред с Попвасилев, реч е държал и старият кмет - представен просто като „инж. Румен Томов”. Три дни по-късно „инж. Румен Томов” е гост и на старт на автомобилното състезание „Планинско изкачване - Благоевград 2021”. На 4 май той стои сред официалните лица - зад Попвасилев, при честването на смъртта на Гоце Делчев. Ситуацията се повтаря и при строгия протокол на Гергьовден. Сред местната общественост се появиха коментари, че всичко това не прави добро впечатление. Малко по-късно Томов напусна публичния живот на общинското ръководство. Последно се появи редом до Попвасилев в петък, при тържеството на ФК „Пирин” в чест на влизането в Първа лига – но вече дефилирайки само на личния си фейсбук профил. На профила, впрочем, той си стои изписан като кмет на града.

Пред „Сега” Томов коментира, че всеки гражданин може да участва в мероприятия на общината. Нормално е и той, след като е бил кмет. „Сега в момента например се прибирам от Батак”, каза Томов, визирайки честването на 145 години от Априлската епопея.

Произнасянето на ВАС доведе до частични избори в Благоевград. Те ще се проведат на 27 юни. Залогът на тях е много голям, тъй като се явяват генерална репетиция на партиите преди предсрочния парламентарен вот на 11 юли. Важни са и в технически план, защото на тях ще бъде изпробвано машинното гласуване. Засега е ясно, че Томов ще бъде кандидат чрез формата, с която участва преди 2 години – независим, подкрепен от БСП. Очаква се конкуренти да му бъдат Илко Стоянов от „Има такъв народ” (бивш общински съветник) и шефът на местния образователен инспекторат Ивайло Златанов, издигнат от ГЕРБ. Очаква се  да се кандидатира и председателят на общинския съвет Андон Тодоров.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини