Над 120 ретро красавици на колела вдъхновиха благоевградчани на площад „Македония”

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин” отбелязва днес повече от подобаващо своята 25-годишнина. Знаменателното събитие осигури много евоции на любителите на ретро автомобилите на площад „Македония” в Благоевград. Рекордните над 120 красавици на четири колела паркираха най-напред в областния център на Пиринско. Шоуто, което не остави никой безучастен, започна в  10,00 часа. Стотици благоевградчани се докоснаха до старите, но лъскави возила. Площадното пространство се превърна в еуфорична сцена за дефиле на ретро колите. Повечето от возилата са на по 50-60 години, макар че възрастта въобще не им личи благодарение на грижите на техните собственици. Наредени като за изложба бяха мерцедеси, волги, буици, шевролети, трабанти, ягуари, бентлита, варшави.

На събитието присъстваха вр.и.д. кмет на община Благоев - Ясен Попвасилев, който откри и връчи голямата купа на Общината на автомобил „Рено Монастела”, собственост на Здравко Георгиев от Бургас, сред гостите бе и Любен Милев, заместник-кмет по обществен ред, сигурност и спорт.

„Това е скъпо удоволствие, но си струва, тъй като даваш живот на поостарели, но все още в блясъка си возила”, твърдят колекционерите на ретро автомобили и мотори. Понякога се налага да се подменя почти всичко в тях - ходова част, мотор, тапицерия. А това може да продължи някоко години. Но всичко си струва – и времето, и нервите, усилията, и парите. Защото го правят с много любов. Сигурно е, че благоевградчани ще останат впечатлени от естетическия вид, високия клас и разнообразието на автомобилите.

По-късно ретро парадът пое към Симитли, където колите и моторите ще са на площад „Септември”. Последната спирка ще е на площад „Никола Вапцаров” в Банско, като жители и гости ще могат да разгледат уникалните МПС-та във времето от 15,00 до 17,00 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини