Финансистът Владимир Каролев изчезна под връх Тодорка в Пирин, спасители го издирват

Владимир Каролев, фото: Фейсбук
Владимир Каролев, фото: Фейсбук

Икономистът Владимир Каролев е изчезнал в Пирин планина и вече над три часа плалински спасители го издирват. Засега напразно. Негов приятел започнал да го търси днес следобед, но телефонът на Каролев нямал покритие. Спасителната акция е стартирала към 19,20 часа. Знае се, че финансистът е стигнал до връх Тодорка със сноуборд. След това е тръгнал надолу, за да се прибере, но следите му се губят.

„Все още нямаме резултат, две наши групи са в планината, за да го търсят. Дано всичко е наред с него. Надяваме се, че ще го открием жив и здрав”, споделиха от Планинската спасителна служба в курорта Банско. Възможно е да е някъде и в района на хижа „Вихрен”, откъдето минава пътят му.

В операцията се използва и дрон, за да се намери местоположението му или да се забележи някакво движение.

Както е известно, той е запален планинар, като дори и днес е имал включване на живо от връх Тодорка, на което се вижда, че говори с други планинари.

„Честит ден на Европа българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее”, това е записал икономистът днес по-рано през деня. Вчера той също е бил в планината.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини