Деца от Банско месиха хляб и боядисваха яйца във възрожденска къща

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Банските традиции на Велики четвъртък се пренесоха вчера в двора на възрожденската Велянова къща. Мястото, потънало в цвят и зеленина, посрещна десетки деца, коита пяха, месиха хляб, рисуваха с восък и боядисваха великденски яйца. Разбира се, накрая те се нагостиха с вкусната постна трапеза.

С поръка да знаем, да помним и да предаваме на поколенията народната традиция по Великден, кметът Иван Кадев пожела на всички здраве светли и щастливи празници.

„Най-важното е да предадем тези традиции на децата, за да не се забравят. Радостни сме, че те с толкова ентусиазъм, усмивка и отдаденост се включиха в нашата инициатива”, споделиха организаторите от Музеен комплекс-Банско, Народно читалище „Никола Вапцаров-1894”, Средно училище „Неофит Рилски” и Начално училище „Свети Паисий Хилендарски”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини