С разпит на вещи лица продължи делото за прегазената студентка в Благоевград

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Окръжен съд – Благоевград изслуша три от вещите лица по делото за смъртта на студентка, загинала на пешеходна пътека в Благоевград. В съдебно-химическа /токсикологична/ експертиза не е констатирано наличие на алкохол и наркотици в кръвната проба на пострадалото лице. 

Кръвната проба на подсъдимия също е отрицателна за алкохол, констатирано е наличие на наркотични лекарствени средства – диазепам. Експертизата на вещите лица категорично прави извод, че тези вещества не са съотносими към извършване на деянието, тъй като са налице данни, че в Спешен център – Благоевград, след часа на инкриминираното деяние, на подсъдимия е поставена доза  от същото лекарство.

Според съдебно-медицинската експертиза, смъртта на пострадалото лице е настъпила вследствие на наслагване на множество наранявания.

 В рамките на провелото се тази сутрин заседание се яви един от общо двама призовани свидетели.

В залата присъства и И. Г. Ш.,  подсъдим за причиняване на смърт при управление на МПС в квалифициран случай, представляван от договорния му защитник. Частните обвинители в производството - С. Д. К. и Е. И. К., бяха представлявани от адвоката им.

 Съдът насрочи следващото заседание по делото за 07. 07.2021 г. от 9:30 часа, а съдебният процес ще продължи с изслушването на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, и разпит на неявилия се днес свидетел.

19-годишната Фатиме бе прегазена през 2017 година на пешеходна пътека близо до ЮЗУ "Неофит Рилски". Момичето бе пометено от камион МАН, натоварен с пясък, докато пресичала улица на път за лекции.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини